SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Maupassant összes elbeszélései I-II. kötet

: Maupassant összes elbeszélései I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Helikon Klasszikusok

Terjedelem:

1051 p., 1034 p.

Kötésmód:

egészbőr

tartalom:

A francia novella mindmáig legnagyobb mestere Flauberttől tanulta az irodalom mesterségét. Hét évi készülődés után rögtön remekművekkel jelentkezett, hihetetlen termékenységgel dolgozta fel emlékeit és élményeit. Normandiában született utóbb a Földközi-tenger partján, egy kis halászfaluban élt anyjával, majd Párizsba kerül minisztériumi hivatalnoknak. Elbeszélései is rendszerint ezekre a tájakra vezetnek el: a barátságtalan, szeles, nyirkos normand vidékre, vadban gazdag nádasokba-erdőkbe, jellegzetes parasztfigurái közé: a "rettenetes és gyönyörű" tenger mellé, tüdőbetegek és szegény halászok társaságába: és Párizsba, a világ művészeinek és felfelé kapaszkodó polgárainak fővárosába. Kulcsra zárta az ajtaját, hogy zavartalanul tudjon dolgozni, nem kímélte, sőt hajszolta magát. Kétszáznyolcvan elbeszélést írt, hiteles, eleven, élményből fakadó és élményt adó, drámai, leleplező írásokat, telve meglepetéssel, csattanókkal, felfedezésekkel. Mindenben, a legköznapibb fordulatban is kutatta a szenzáció frissességét, valami ismeretlent. "Mert mindazt" - vallotta - , amit az író ki akar fejezni, nagyon sokáig kell nézni, nagy figyelemmel, hogy olyasmit lássunk, amit még senki nem látott, és nem mondott el. Mindenben van valami felfedezetlen, csak mi hozzászoktunk ahhoz, hogy a szemünket ne használjuk másképp, mint visszaemlékezésre, mások megfigyeléseire és élményeire emlékezve." Halhatatlanságának és népszerűségének első titka, hogy ezt a felfedezésre váró újat képes volt megtalálni és meg is örökíteni.

leírás:

Számozott példány

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!