SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Mesék és széphistóriák

: Mesék és széphistóriák

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Francia irodalom Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

481 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963207422x

tartalom:

"Az ókor kimeríthetetlenül gazdag mesekincsét, a szanszkrit Pilpajt, a görög Aiszoposzt, a latin Phaedrust aknázta ki állatmeséiben, Boccaccio és mások történeteit dolgozta fel széphistóriáiban. Miért érezzük mégis olyan megejtően eredetinek ezt a hivalkodva lopkodót? Mert tanulságos vagy pajzán meséiben olyan jelenvalónak érezzük korát, a 17. századot? Mert mindig megérezzük a hadak, hatalmak, nyomorúság csigázta szegények, a gyámoltalanok, a megtiportak iránt érzett szeretetét, mert szelíd lírájában minduntalan fel-felizzik a hatalmaskodók, a hazai és idegen zsarnokok elleni indulat? Mert, mint sokan mondják, könnyű kézzel felvázolt tájképeiben ráismerni szülőföldjére, a termékeny, édes Champagne lankás-harmatos mezeire? Mert olyan bájos derűvel, olyan játékos pontossággal, olyan eleven - hol csípős, hol elnéző - gúnnyal rajzolja meg ember- és állathőseit? Mert olyan naivnak tetszik, s mégis benne van a kor olyannyira kifinomult pallérozottsága? Mert tiszta okossága csak árnyalja, nem fedi el érzelmeit? Akárhogy is, aki belekóstol, tanúsíthatja: művei máig sem veszítettek hamvas üdeségükből."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!