SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Mexikói vallomás

: Mexikói vallomás

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Bernard Léry, egy alighanem közepes tehetségű francia festő pályája delén művészi és emberi válságba jut: van-e mondanivalója, s ha igen, képes-e megtalálni a modern művészet zűrzavarában a hozzáillő formát? És a festő válsága mögött egy másik válság is lappang: beletörik-e olyan reményteljesen induló szerelmi házassága a szürke mindennapok torzító nyűgébe, képes-e még feleségét, Sabine-t a régi hevülettel szeretni? Mi több, úgy érzi, hogy benne az egész európai kultúra jutott holtpontra, s hogy meneküljön gyötrő ellentétekben őrlődő tudatától, egy nap váratlanul Mexikóba repül. Azt reméli, hogy a buján sarjadó természet, az ősi emberi, mitológiai képzeteket még nyers valójukban őrző életben feloldozást találhat. Az a homályos gondolat keríti hatalmába, hogy ki kell engesztelnie a haragos isteneket, emberáldozatot kell bemutatnia, meg kell ölnie feleségét. Sabine, ez a bájosan érzéki, romlatlanul romlott kispolgárasszony a maga módján éppúgy megcsömörlik a távlattalan középszerűségtől, mint férje. Szenvelgés, szerepjátszás, őszinte vágy a tisztább, igazabb élet után - és a sors kiszámíthatatlan véletlenei. Vajon szerencséjük lesz, vagy áldozatul esnek a háttérben szüntelenül készülődő tragédiának? A kitűnő költő sokféle elemet, drámát, sejtelmes lírát, ősi legendákat ötvöz egésszé nagysikerű regényében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!