SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Michel Butor

: Michel Butor

Kiadás:

New York, 1965

Kiadó:

Columbia University Press

Kategóriák:

Francia irodalom Életrajz Angol nyelv

Terjedelem:

48 p.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

Michel Marie Francois Butor (1926 Mons-en-Baroeul) filozófiai tanulmányait a párizsi Sorbonne egyetemen végezte, ahonnan 1947-ben szerezte meg a diplomát. Ezután tanított Egyiptomban, az angliai Manchesterben, Szalonikiban, az USA-ban, és Genfben is. Műveivel számos irodalmi díjat nyert, többek között Apolló díjat, Féneon díjat és Renaudot díjat. Az újságírók és a kritikusok Butor regényeit a francia nouveau roman-hoz sorolták, bár maga Butor ez ellen mindig tiltakozott (jogosan). Ennek a besorolásnak legfőbb alapját az szolgáltatta, hogy, ahogyan a nouveau roman írói, Butor is empirikus írónak számított és korai munkái tényleg a regények hagyományos írói eszközeivel készültek. Módosulás (La Modification) című regényében, például, az olvasó válik a regény főhősévé, akit mindvégig magáz. Már több évtizede, más műfajokban is ír, esszékét, verseket és olyan, nehezen meghatározható, művész könyveket, mint a Mobil. Kedvenc témái az irodalom, a festészet és az utazás. Írásának egyik lenyűgöző jellemzője a szimmetria szigorú kombinálása, amely Roland Barthes csodálatát is kivívta, és akit ezért a strukturalizmus megtestesítőjének nevezett. Ezen kívül lírikussága közelebb áll Baudelaire-hez, mint Robbe-Grillet-hez.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!