SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Művész a viharban

: Művész a viharban

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Megragadó kép a letiprott, német igában nyögő Franciaországból egy festő sorsán keresztül. Ez a tehetséges festő dúsgazdag barátai fényűző délfranciaországi villájában tengeti tespedt életét a regény indulásakor, felőrölve tehetségét, munkaerejét, életkedvét. Hosszú az út, míg eljut a partizánság izzó talaján lüktető, de tetterővel, alkotóvággyal teli új életig. Könnyű és súlyos kalandokon esik át Alexis Slavsky, a regény hőse, álomszerű s egyben érzéki szerelmek hálójában vergődik, amilyen furcsa, bohém és mégis vérig sajgó szerelmek csak Páris árnyékában teremnek. Közben megismerjük a negyvenes évek egész Franciaországát vékony örömeivel, bujkáló veszedelmeivel, emigránsaival, bujdosóival, Gestapó-kémeivel, feketepiacosaival, az egész rothadással, míg végül a festővel együtt a francia nép is megtalálja igazi útját a pratizánság s az újra feltámadt öntudat és törhetetlen szabadságvágy hatalmas érzésében. Mindezt Elsa Triolet varázslatosan könnyed és lebilincselő, lírai szépségekkel, csipkefinom költészettel és mégis fojtott drámaisággal tele művészete lenyűgöző hatással vetíti az olvasó elé.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!