SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Racine összes drámái

: Racine összes drámái

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Francia irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Helikon Klasszikusok

Terjedelem:

885 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Jean Racine az első klasszicista drámaíró, aki nem pusztán a becsület és jellem összeütközésében lát drámai konfliktust, hanem – szinte már a modern lélektan eszközeivel – az abszolút hatalom birtokában emberileg is, társadalmilag is gyilkossá váló legyőzhetetlen szenvedély vizsgálatát-elemzését állítja darabjainak középpontjába.
Drámái egyetlen színen játszódnak, cselekményük egy-egy nap eseményeibe sűrűsödik össze és a döntő elhatározásra megérett, pattanásig feszült helyzetben indul.
A francia klasszicizmus legnagyobb írói egyéniségének, a francia vers egyik legnagyobb mesterének kevés szereplőjű, kevés szóval élő, emelkedettségében is egyszerű nyelvű, antik tárgyú drámáit legkiválóbb műfordítóink ültették át magyar nyelvre.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!