SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Rajongás

: Rajongás

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

700 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Goncourt-díjas regény, Jacques Borel első prózai műve önéletírás. Helyesebben érzelemtörténet, a gyermekből kamasszá, fiatalemberré, férfivá érő Borel szerelmeinek - s mivel a francia amour szó értelme kettős, szerelmet és szeretet egyaránt jelent - barátságainak s anyjához fűződő mélységes ragaszkodásának története. A külvilág eseményei - háború, megszállás, ellenállás - nem kapnak hangsúlyt ebben a könyvben. Az elsötétült párizsi utcák, a légitámadások tűzijátéka egy-egy szerelem vagy gyötrelmes kiábrándulás háttere csupán. Az író szinte semmi másra nem figyel, mint saját érzelmeinek belső hullámzására, veszélyeire-viszontagságaira és megváltó ajándékaira. Az ábrázolás aprólékos munkával tör utat az indulatok útvesztőiben, végtelen pontosságra, könyörtelen hűségre törekszik, nem riad vissza önnön személyiségének, mégoly ellenszenves tulajdonságainak bemutatásától sem. Egoizmus és önfeláldozás, gyöngédség és vad érzékiség táplálja ezeket a szerelemeket. Geneviéve, Anne, Madeleine - s minden kaland és kapcsolat mögött átdereng az anya alakja, talán az egyetlen nőé, akit a kalandok hőse valaha igazán szeretett.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!