SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Rákóczi fejedelem históriája avagy az elégedetlenek háborúja az ő vezérlete alatt

: Rákóczi fejedelem históriája avagy az elégedetlenek háborúja az ő vezérlete alatt

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Francia irodalom Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963207307x

tartalom:

„1706-ban – írja Köpeczi Béla – Európa egy része és persze mindenekelőtt a politika iránt érdeklődő nemesi és polgári rétegek kíváncsian fordultak Magyarország felé, hiszen a magyar felkelés befolyásolta az erőviszonyokat a nyugati hadszíntéren is, és különösen az egyre gyengülő Franciaország sorsát. Le Noble aktuális és azt mondhatjuk, hogy Franciaország szempontjából vitális szükségletet elégít ki, amikor Rákócziról és az általa vezetett háborúról akarja tájékoztatni közönségét...
Az 1707-ben megjelent első Rákóczi-életrajz két érdeme kétségtelen. Az első olyan történeti munka, amely az aktualitásokhoz kapcsolódva igyekszik összefoglalni a Rákóczi-szabadságharc történetét a nagyszombati béketárgyalások megszakadásáig. Ennek kapcsán összegyűjti, főleg Vanel és Moréri munkáit felhasználva, a Magyarországra és Erdélyre vonatkozó földrajzi és történeti tudnivalókat. A másik érdeme, hogy mindezt a magyar felkelés mellett állva s annak dokumentumait idézve teszi, amit azért kell kiemelnünk, mert a korabeli Európában kevesen rokonszenveztek a magyar szabadságharccal.”

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!