SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Régi szép szerelmek

: Régi szép szerelmek

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

351 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

„Kaland volt számomra ez a könyv" – írja előszavában a Watrin őrnagy és a Mit játszanak a hóhér gyermekei című, nálunk is népszerű regények szerzője. Ha kaland volt az írónak, bizonyára kellemes és szórakoztató kaland lesz az olvasónak is. Nem regény, de százával "hever" benne a regénytéma. Lanoux ugyanis az 1900-as évek francia társadalmi és társasági krónikáját, az úgynevezett "Belle Époque", azaz a "régi, szép idők" korszakát meséli el, élvezetes előadásban, sok szórakoztató anekdotával fűszerezve. Szinte a korabeli kánkán kavargásával elevenednek meg ezek az évek. Bepillantunk a felső tízezer kéjlakaiba, a divatos dámák budoárjaiba, de még Félix Faure palotájába is (a köztársasági elnök ugyanis egy pásztorórán lelte halálát), találkozunk a Toulouse-Lautrec albumaiból ismert táncosnőkkel; egy pillanatra felbukkan a hercegnőket hódító Rigó Jancsi alakja, s ellátogatunk a híres mulatókba, kávéházakba, sőt még – hogy teljes legyen a kép – a többé-kevésbé titkos találkahelyekre is. A nagy- és félvilági hölgyek, a léha udvarlók, a könnyűvérű kurtizánok világa mellett a szerző felidézi az irodalmi kékharisnyák szalonjait, Montmartre és Montparnasse bohémjeit, a csokornyakkendős kupléénekeseket, a külvárosi apacsok; filmszerű elevenséggel varázsolja elénk a századeleji Párizst, de amikor felidézi a sokaktól visszasírt "régi, szép időket", nemcsak az a cél vezeti, hogy kielégítse az érdekes kultúrtörténetre szomjas közönség kíváncsiságát, hanem egyúttal mindenütt kitér a társadalmi vonatkozásokra, rámutat az uralkodó rétegek kétszínűségére, a munkáslányok nyomorát, a férfi és a nő gazdasági kapcsolatait jellemző erőszakra is. E színes, szórakoztató és tanulságos könyvet Szántó Piroska illusztrációi még vonzóbbá teszik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!