SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Robespierre

: Robespierre

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Francia irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

290 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Harmincesztendős volt Romain Rolland, mikor belefogott egy hatalmas, 12 színműből álló drámai eposzba a francia forradalomról. Élete delén járt, mikor a ciklus egyik legjelentősebb darabja, a "Július 14" színpadra és könyvpiacra került. És 72 éves, mikor 1938-ban befejezi a "Robespierre"-t, mely saját vallomása, valamint az író francia és magyar kritikusai szerint is a forradalmi drámaciklusnak mind szemléletileg, mind művészileg legjobb darabja. A hősök nem elvont eszmék és elvek hordozói, hanem viharos és nemes szenvedélytől fűtött republikánusok, akik - más-más eszközökkel - egytől-egyig a Köztársaság üdvéért küzdenek életre-halálra. Az író a francia forradalom utolsó szakaszát és szinte végzetszerű bukását, a történelmi események okait és következményeit sokoldalúan, hitelesen és megrázóan eleveníti meg.

leírás:

Borító nélküli példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!