SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Sötét Forrás

: Sötét Forrás

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

293 p.1 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A bűnösség látszata teszi a bűnöst" - hangzik el a szentencia vádlói-inkvizítori szájából. A műben egy tizenhetedik századi nagyszabású francia boszorkányper krónikáját olvashatjuk korabeli jegyzőkönyvek, levelek, vallomások és inkvizíciós kézikönyvek alapján. A történelem folyamán sűrűn ismétlődtek, bármikor ismétlődhetnek is olyan helyzetek, amelyekben boszorkányégetők, inkvizítorok kerekednek felül, és mesterkélt látszatokkal bűnösnek minősítenek vétlent. A pörben, amely a Sötét Forrás tárgya, egy papot szemel ki áldozatul a hatalom: hívei körében túlságosan is kedvelt ez a pap - valaha pásztorfiú -, s túlságosan is kedvelt a nők körében, miért ne kavarna hát körülötte vihart az a hatalom, amely hívők százait, ezreit akarja félelmes méretű, őrjöngésig fokozott hisztériába belerántani?

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!