SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Szent Bertalan éjszakája; Colomba

: Szent Bertalan éjszakája; Colomba

Fordító:

Kiadás:

Bratislava, 1961

Kiadó:

Szlovákiai Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

356 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Szent Bertalan éjszakája történelmi regény, amely a XVI. századi polgárháborúk és a vallási fanatizmus korának egyik irtóztató, vérlázító pillanatát ragadja meg, az 1572-es esztendő augusztus 24-i éjszakáját és az azt követő két napot, amikor is Párizsban hatvanezer protestánst gyilkoltak le vallási meggyőződéséért. Mérimée írói egyéniségétől távol áll a Walter Scott-i vagy a balzaci regények nagy történelmi freskófestése, inkább hőseinek magánéletén keresztül akarja jellemezni a kort, egy mozdulat, szemrebbenés vagy szóhasználat, a környezet egy-egy jellemző vonásának bemutatásával elsősorban arra törekszik, hogy érzékeltesse, mint torzítja el a vallási elfogultság az ember legszebb vonásait, érzelmeit, szerelmét vagy barátságát. Két testvért állít szembe egymással a vallásháború - holott szeretik egymást, de emelkedett szellemben meg akarják őrizni emberségüket a pártvillongások közepette -, és egy szép, romantikus szerelmet zúz össze a fanatikus gyilkolás őrülete.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!