SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Szent Johanna

: Szent Johanna

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Francia irodalom Franciaország története Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

334 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Nem tudunk Jeanne d'Arc egyetlenegy egykorú képéről sem. Valószínűleg nem is volt ilyen. Ő maga tagadta, hogy valaha is ült festő előtt, ámbár azt elismerte, hogy Arrasban látott egy festményt, mely őt ábrázolta, amint teljes páncélban, féltérdre ereszkedve egy levelet nyújt át a királynak. Azt állította, hogy ez a festmény egy skót műve volt. Más képet, azt mondta, nem látott sohasem önmagáról és nem is készíttetett. Azok az életét ábrázoló freskók, amelyeket Montaigne látott Jeanne házának a homlokzatán Domremyben, mikor Olaszországba utazott, száznegyvenkilenc évvel Jeanne halála után, már akkor is nagyon rossz állapotban voltak és azóta teljesen eltűntek; "az idő" - írta - "erősen megrongálta a festést." Mégis kétségtelen, hogy Jeanne olyan személyiség volt, akiről fel lehet tételezni, hogy az ember százfelé is megtalálhatta a képét, már életében is; hiszen legendás alak volt. Zászlóját a lepkék felhőkként kísérték; mindenfelől galambok szálltak feléje csodálatos módon; emberek beestek folyókba miatta és megfulladtak; halott csecsemők ásítottak és életre keltek; mikor hadakozott, kis madarak csoportosan ültek a bokrokon és figyelték.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!