SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Szent Péter kulcsai

: Szent Péter kulcsai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Táncsics Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

382 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Katolikusnak születtem, jezsuita atyák neveltek... ez még ma is erősen érződik rajtam" írja egyik önvallomásában Roger Peyrefitte. Aki elolvassa a Szent Péter kulcsait, maga is megállapíthatja ezt. Olyan mű ez, amelyet csak az írhatott meg, aki tökéletes ismerője az antik Róma romjaira épült katolikus hitnek, vatikáni hatalomnak. "Laikus" író sohasem festhet ilyen lenyűgöző és hiteles képet Rómáról... XII. Pius a "negatív" hőse ennek a könyvnek, pozitív hőse pedig Victor Mas, párizsi abbé, aki Rómába kerül, egy bíboros udvarába. Ott római papot akarnak nevelni belőle. Victor azonban francia. Nem tudja összeegyeztetni magában a pogány és a katolikus misztikát, nem tud gondtalanul elmerülni a földi örömökben, miközben a másvilági boldogságot hirdeti... Beleszeret egy római lányba, már-már kiugrik érte a reverendából, de végül megrendítő körülmények között lemond a nőről, a világ dicsőségéről és hazatér Párizsba, szegény papnak. Ennyi a mese. De mennyi mindent tudunk meg közben!

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!