SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Szenvedélyes élet. Madame de Staél

: Szenvedélyes élet. Madame de Staél

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Franciaország története Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

387 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

André Lang, az ismert francia író és kritikus szívesen nyúl francia történeti témákhoz, elsősorban a francia forradalom és Napóleon korszakához. Madame de Stael, Necker miniszter lánya jelentős szerepet töltött be ebben az időszakban. Szalonjában a kor legjelentősebb egyéniségei találkoztak. Utazásai során kapcsolatba került Goethével, Schillerrel, Sándor cárral, Bernadotte-tal, a későbbi svéd királlyal. Életének nagy szerelme Constant, nemcsak számottevő politikus, hanem ismert író is. Madame Récamier-hoz, a kor ünnepelt szépségéhez szenvedélyes barátság fűzi. Napóleon komoly ellenfelet lát benne, és száműzi az országából. Fordulatos, változatos élete, vonzó egyénisége érdekesen bontakozik ki ebben az életrajzban, amelyben szerencsésen ötvöződik össze a tudós alapossága a regényíró erényeivel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!