SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Venyigeszú és a plankton

: Venyigeszú és a plankton

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vidám Könyvek

Terjedelem:

184 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630730537

tartalom:

˝Boris Viant, a mérnök-dzsessztrombitás-színikritikus-sanzonköltő- regényírót, akinek élete rövid, de káprázatosan mozgalmas volt, 1969-ben mutattuk be Magyarországon a Tajtékos napok-kal, amely Queneau szerint korunk legmeghatóbb szerelmi regénye. Vian 1946-ban aratta első zajos, sőt mondhatni, botrányos sikerét Köpök a sírotokra című, álnéven közzétett álfordításával. Pedig vérbő, szellemes, könnyed és mégis mély komédiástehetségére már első írása is rávallott, a Venyigeszú és a plankton, amelyet huszonhárom éves korában írt, a német megszállás alatt. Az emberi magatartásnak, kivált a fiatal-emberinek, egyik lehetséges változata, hogy torz fintorokkal, megbotránkoztató szóleleményekkel, idétlen bakugrásokkal, vad kamaszröhögéssel mond ellene a halálnak. Talán ez az érzelmi indíttatása ennek a minden álértéknek szilajul nekirontó regénynek. A cselekményidőt két szertelen házibuli határolja, köztük csörgősipkásan felvonulnak az ostobák, a fontoskodók, a bürokraták, a pótcselekvők figurái (meg persze azért azokéi is, akik meg tudják különböztetni az életben a fontosat és a nem fontosat...). Legmarkánsabb valamennyiük közt tán Pharocq Alfőmérnök úr, aki szeretett aktái tengerén hajózva nem veszi észre, hogy háború van...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!