SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Verlaine; Verlaine válogatott versei

, : Verlaine; Verlaine válogatott versei

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Fővárosi Könyvkiadó Rt.

Kategóriák:

Francia irodalom Vers Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

166 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Sejtelmes, stilizált, párás alkonyi színekbe olvadó világba lép az olvasó, ahola tompított világításban elmosódnak a tárgyak kemény körvonalai, s ha néha váratlan ragyogással fel-feltündöklik egy kép, jelképes értelemmel telik meg a táj, a valóság elemei átolvadnak a lélek mélyéről szétrezgő hangulatokba. S a képek impresszionista fény-árnyékjátéka mögött fel-feltör, el-elhalkul a varázslatos zene, a tudós gonddal egymás mellé helyezett szavak hegedűzengésében indázó, kanyargó dallam. De a társadalomból kivetett esendő ember belső drámájának kifejezése még hátra van: a gyilkossági kísérletért börtönbe csukott költő szembenéz önnön szörnyeivel, s bűntudata az áhitat átszellemült énekeit diktálja. De alighogy megtér, a monsi cellában már írja vakmerő erotikus verseit. Mert Verlaine életében úgyszólván mindent megtagadott: mestereit, ars poeticáit csakúgy, mint világnézeti, erkölcsi elveit. Mégis meg tudta alkotni páratlan hatású költői világát, amely itt-ott salakos, romlandó, de szépségei, megszenvedett igazságai ma is elevenen ragyognak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!