SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Vonat vonatot takar

: Vonat vonatot takar

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ennek a francia regénynek egy része egy tihanyi házban készült - az Illyés Gyuláéban. Mert Jean Rousselot, a francia költő, kritikus és prózaíró Illyés Gyula barátja, a magyar költészet kitűnő ismerője és fordítója. S ma még szokatlan gyönyörűség nekünk, hogy úgy idézi - ebben a regényében is - Petőfit és József Attilát, mint mi, mondjuk, Baudelaire-t és Apollinaire-t. A Vonat vonatot takar nem valóságos cselekmények sorozata, hanem az emlékképek, a rendkívül bonyolult és termékeny múlt csillámainak lazán összefüggő tejútrendszere. Kudarcukban megindító sorsok, költői szerelmek, az ember változatos poklai kavarognak egymás mellett, egymás alatt, egymás fölött, és tájak, sziklás, kopár, gyönyörű tájak és kakukkfű-szagú meg fodormenta-illatú buja, kábító tájak. Fel-felsejlenek a múlt képei, kibukkannak egymás mögül, majd meg elfedik egymást, akár a hatalmas modern pályaudvarok szüntelenül ki- s befutó vonatai.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!