SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Watrin őrnagy

: Watrin őrnagy

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Európa zsebkönyvek

Terjedelem:

320 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

1940 májusát írjuk; Franciaországban dúl a "furcsa háború". Watrin őrnagy, a hivatásos katona, a vakfegyelem embere, és egyik alárendeltje, a fiatal, pacifistsa Soubeyrac főhadnagy, végigjárta a front és a hadifogság számtalan megpróbáltatását. Kettejük látszólagos konfliktusára épül a regény (Lanoux még hadifogságban írta és tizennégy évet várt a kiadásával); a szerző finoman árnyalt művészettel rajzolja a két lélek gyötrelmeit, lassú átalakulását, s különösen nagy szeretettel és emberi melegséggel ábrázolja az észak-franciaországi munkás- és parasztkatonákat. Több ez az Interallié-díjjal kitüntetett regény, mint a negyvenes évek puszta krónikája - a korszak egy nagy tragédiája bontakozik ki lapjain, egy tragédia, mely oly sok emberben lejátszódik: a békevágy összeütközése a szabadságvággyal.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!