SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Zenei írások. Haydn, Mozart és Metastasio élete ; Rossini élete

: Zenei írások. Haydn, Mozart és Metastasio élete ; Rossini élete

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Francia irodalom Zene

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Stendhal művei

Terjedelem:

719 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

""Talán a zene volt a legerősebb és legköltségesebb szenvedélyem: még most, ötvenkét éves koromban se hunyt ki, és elevenebb, mint valaha. Nem is tudom, hány mérföldet nem gyalogolnék, vagy hány napi börtönt nem vállalnék, csak meghallgassam a Don Juant és a Matrimonio segretót, de azt se tudom, hogy mi másért volnék hajlandó ilyen erőfeszítésre!" Ezt a zenerajongást - mely a szerelemmel együtt, és vele azonos hőfokon, Stendhal érdeklődésének örök tárgya volt -, ezt a boldog vallomást igazolja ez a kötet, mely majd egy évszázad zenei élete fölött tart szemlét. Szerzője, egy bámulatosan modern klasszikus-romantikus, talán csak egy műkedvelő szakértelmével közelít a muzsikához, de minden szava az éber értelem és a hevülékeny szív egymást átható magasfeszültségét árasztja, érzékenyen tapogat körül a művészetben és társadalomban akkor még alig derengő igazságokat. Stendhal zenei írásaiban egy eredeti, és még tévedéseiben is nagyszabású gondolkodó keres összefüggést különböző művészetek közt (Wagner előtt), fejtegeti a környezet hatását (Taine előtt), és kutatja a nemzeti jellem titkait (Gobineau előtt), de főleg ott lüktet a személyes élmény, ott virul az adoma és a kaland."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!