TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
A fehér Faust

: A fehér Faust

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Kókai Lajos könyvkereskedése

Kategóriák:

Franciaország története Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

174 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A "Fehér Faust" címmel korunk fehér lelkületű, kiváló emberét kívántam vázolni, aki mindenfele keresi az élet igazi célját és árnytól a fényig, a világtól Istenig érve meg is találja azt. Szerepe inkább negatív, amennyiben a körötte és érte folyó harcban ő inkább csak passzív, mint aktív szerepet tölt be. Arra az esetleges vádra, hogy a témát akár a frankfurti Faust-könyvből, Marlowe, Goethe vagy Lenau Faustjából vettem volna, az a válaszom, hogy nemkülönben, amint ők is részben Jób könyvéből, részben a német Úr-Faustból; már pedig így, akár Jób Luciferének, valamint az ős Faustnak, akármilyen módosított alakbani feldolgozása is, önálló mű. Új dolog különben is nincs az ég alatt. Dante alapgondolatát megtaláljuk Vergiliusnál, a németek szerint Madáchét Goethenél, míg az angolok szerint Miltonnál... De épp így mondhatjuk, hogy nevezettekét pedig a Szentírásban: Goethéjét Jóbnál, Miltonét Mózesnél. Mózest ugyan azzal vádolják, hogy keletről és Egyiptomból szedte össze tanát, Egyiptomot pedig azzal, hogy Atlantisztól kapta .. . Atlantisz bizonyára valamelyik Praeatlantisztól... az meg talán onnan valahonnan az Isten szent zsámolyától "plagizálta", csak nem akarják elismerni, pedig - mivel minden jó fentről származik - ami szépet, jót, igazat és szentet alkothattunk, azt Onnan kaptuk s csak az a miénk, ami - botlás ...

leírás:

Felvágatlan példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!