TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
A francia egyetem Napóleontól Vichyig

: A francia egyetem Napóleontól Vichyig

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Franciaország története Pedagógia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639609048

tartalom:

"A Napóleon alatt megteremtett Francia Egyetem Európában egyedülálló kezdeményezés volt az oktatási rendszer államosítására, nacionalizálására és modernizálására. Rendszersajátos jellemzői közé tartozott a 19. században sokáig fenntartott állami monopólium az elitképézésben, a középiskolák és a bölcsészkarok közötti szervezeti összefonódás, valamint egyrészt a proesszionális (jogi, orvosi) és a "tudományos" (humán és reálbölcsészeti) karok, másrészt a fakultások és a selektív szakfőiskolák kettőssége. Ez a berendezkedés a 19. század végéig kizárta önálló egyetemek létrejöttét. Egyes elemei (mint a versenyvizsgák vagy az elitiskolák döntő szerepe a tanári testület utánpótlásában vagy az állam felügyeleti hatalma) máig is a francia oktatási rendszer alappilléreit képezik. A könyv végigkíséri a francia "oktató állam" történetét alakváltozásait egészen a rendszer részleges fellazulásáig a II. világháborút követően, kihangsúlyozva az 1876 utáni két és fél évtized köztársasági refomjainak történelmi jelentősgét és korlátait."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!