TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Arczképek a franczia ujabkori társadalomból

: Arczképek a franczia ujabkori társadalomból

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1888

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Franciaország története Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

MTA könyvtár

Terjedelem:

416 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

St-Beuve kritikai és irodalomtörténeti művei fokozatosan tükrözik vissza a franczia irodalom és a vele szoros kapcsolatban lévő franczia társasélet különböző fejlődési korszakait. Ha egy írót jellemez, ha annak életleírását adja, egyszersmind azt a kort és azt a kört is híven tárja szemeink elé, amelyben élt. Ez teszi őt a forma és a styl konzervativ szinezete daczára, oly tökéletesen modernné.
… összeválogattam tizenöt női arczképet, legtöbb súlyt fektetve azokra a nőkre, kik életbevágó, hatalmas befolyást gyakoroltak Francziaország társadalmi életére...
Tervemet még bemutathattam a boldogúltnak (St-Beuve), de a kész könyvet már nem láthatja.
… hangoztatta előttem, hogy nőink nem töltik be társadalmi életünkben azt az egész szerepkört, mely őket joggal megilletné.
Tagadhatatlan, hogy a nőnevelést illetőleg aránylag rövid idő alatt rendkívüli haladással dicsekedhetünk, s hogy a női keresetforrások száma nálunk is napról napra szaporodik... Gróf Brunswick Teréz sokféle érdemei mellett azzal a tulajdonsággal is bírt, hogy még aggkorában is vonzóerőt tudott gyakorolni szellemes és kiváló emberekre; gróf Teleki Blanka, e szabadelvű, nagyeszű nő, kereste minden rangbeli művelt emberek társaságát...

Állapot:

közepes

Ár:

3 000 Ft helyett -40% 1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!