TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Auguste Blanqui válogatott művei

: Auguste Blanqui válogatott művei

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Franciaország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

337 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Louis-Auguste Blanqui - összeesküvő és forradalmár, akit csodáltak a lázadók, és gyűlöltek a sikeres emberek. Azt hirdette, hogy az egyesült származási és vagyoni arisztokrácia "élet-halál harcot folytat" a republikánusokkal és minden elnyomottal. Elkerülhetetlen a forradalom, mert csak az "tisztítja meg a terepet, aztán beragyogja a horizontot, lassan felvonja a függönyöket, megnyitja az új rend felé, a társadalom gyökeres átalakításához vezető utat". Szét kell verni a létező államapparátust - mondta Blanqui -, "föl kell oszlatni a hadsereget és a bíróságokat", "le kell váltani minden közép- és felsőszintű vezetőt", "ki kell utasítani az országból a papságot", államosítani kell az egyházi tulajdont, hatályon kívül kell helyezni az érvényben lévő büntető törvénykönyvet, le kell rombolni a jogrendet, a burzsoázia diktatúrája helyett létre kell hozni a fölfegyverzett nép diktatúráját.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!