TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Ausztriai Anna

, : Ausztriai Anna

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Franciaország története Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korok és Hősök Regényei

Terjedelem:

325 p., 11 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ausztriai Anna francia királyné (16011666), XIII. Lajos francia király neje. Amikor XIII. Lajos meghalt; kiskorú fia nevében régensként Ausztriai Anna királyné uralkodott, egy tanács támogatásával és későbbi szerelmével Mazarin bíborossal. Az udvar örült a gondolatnak, hogy a bíboros saját kénye-kedve szerint manőverezhet ezzel a lusta és falánk spanyol nővel, akit királyi férje nemegyszer megalázott. Csakhogy a királyné mellett azonnal megjelent az olasz kardinális félelmetes, hallgatag figurája is, akinek hatalma csaknem 19 éven át alig volt kisebb, mint a kor uralkodóié. Anna kirélyné mélységes és megingathatatlan odaadása bizonyára Mazarin egyetlen érzelmi támasza volt hálátlan feladatának ellátásában, tudniillik, hogy az ifjú XIV. Lajos útját egyengesse. Condé herceg úgy tesz, mintha nem emlékezne a nevére, amikor találkozik vele; az udvar gyűlöli, a nép pedig vihog a híres "mazarinades"-okon, vagyis a királynét és a bíborost ostorozó tiszteletlen irományokon.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!