TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Bismarck III. Napoleon ellen

: Bismarck III. Napoleon ellen

Fordító:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Franciaország története Németország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

575 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Napoleon-Lajos herceg, Joséphine unokája, a nagy Napoleon vitatott származású unokaöccse a december 2-iki államcsínnyel megszerzi a tekintélyuralmat Franciaország felett. Egy külsőségeiben tündöklő és ragyogó korszak virrad az országra, amelynek mélyén Octave Aubry, a nagyszerű történetíró felfedezi a könnyelmű államvezetés minden hibáját és megmagyarázza, miért rohan III. Napoleon végzetesen a sedani katasztrófa felé. A császár ellenfele, a puritán és kemény Bismarck, aki céltudatos munkával kovácsolja össze a németség szétforgácsolt erőit és megszerzi számára az európai hegemóniát. A magávalragadó stílusban és a lüktetően érdekes könyvben felvonulnak e korszak legérdekesebb politikai és katonai eseményei: Szebasztopol ostroma, a Párisi kongresszus, a magentai és a solferinói ütközet, Mexikó meghódítása, Königrätz és végül... Sedan. Társadalmi események: Eugénie legszebb szőke asszonyoktól túlzsúfolt udvara, Offenbach kirobbanó sikerei, Wagner párisi bukása, a Világkiállítás, a Szuezi-csatorna megnyitása. Látjuk felvonulni a korabeli Európa uralkodóit és vezető politikusait: Ferenc Józsefet, Vilmos császárt, Sándor cárt, Viktor Emánuelt, Miksa császárt, Mornyt és Thiers-t és a nagy függetlenségi harcosokat: Garibaldit, Cavourt, Kossuthot és Juarest. Látjuk egy zseniális és egy tehetetlen hadvezérnek, Moltkenak és Bazaine-nak az összecsapását. Miképpen sodor a romlásba egy nagyhatalmat vezetőinek a tehetetlensége, ez Aubry remekművének a tárgya. A francia író a legőszintébben tárja fel honfitársainak a hibáit, hogy melyek az analógiák a harmadik császárság és a harmadik köztársaság között, ezt az olvasó maga fogja megállapítani. 

leírás:

Az elején néhány lap kijár. A kötés meglazult.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!