TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Cagliostro rejtelmes élete

: Cagliostro rejtelmes élete

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Franciaország története Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

225 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632813278

tartalom:

"A 18. század második fele, a nagy forradalmat megelőző időszak - írja Szerb Antal - a szélhámosok fénykora. Ekkor élt Giuseppe Balsamo, felvett nevén Alexandre de Cagliostro grófja, minden idők egyik legsikeresebb kalandora. Életében kevés ember gyűlöltek és bálványoztak, rágalmaztak és tömjéneztek olyan hévvel, mint ezt a Palermóban született és az inkvizíció börtönében meghalt csalót, mágust, kuruzslót és szabadkőművest. Kalandos élete során volt része hívei rajongásában, arisztokraták, püspökök, gazdag polgárok barátságában, gondoskodásában, de börtönben, nyomorban, szenvedésekben is. Rajongói isteni erőt, gyógyító hatalmat tulajdonítottak személyének, mások csak közönséges csalót és sarlatánt láttak benne, aki saját javára fordítja az emberi hiszékenységet. Raymond Silva a Cagliostróról szóló hatalmas irodalmat feldolgozva megpróbálja felderíteni a legendás alak köré szövődött mítoszok és rágalmak tömege mögött a történeti valóságot. "Nyomozása" során bemutatja a 18. századi szabadkőművesek, illuminátusok világát, a kor udvari és nagyúri életét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!