TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Esprit de Sully. Ou extrait de tout ce qui se trouve dans le memoires de Bethune, duc de Sully, Principal Ministre de Henri le grand, concernant Son Administration des Finances et ses Maximes de Police, &c.

: Esprit de Sully. Ou extrait de tout ce qui se trouve dans le memoires de Bethune, duc de Sully, Principal Ministre de Henri le grand, concernant Son Administration des Finances et ses Maximes de Police, &c.

Kiadás:

Dresde ; Varsove, 1768

Kiadó:

Michael Groell

Kategóriák:

Franciaország története Jog Régi nyomtatványok Közgazdaság Francia nyelv

Nyelv:

Francia

Terjedelem:

374 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Maximilien de Béthune, duc de Sully, (1560-1641), francia államférfi. Protestáns családban született és nevelkedett, részt vett a vallásháborúban a hugenotta Navarrai Henrik vezetése alatt, aki később IV. Henrik néven lett Franciaország királya. 1606 előtt de Rosny bárónak nevezték.
1596-tól a pénzügyi bizottság tagja, 1598-tól a pénzügyek egyedüli főfelügyelője. Helyrehozta az ország pénzügyi helyzetét, amelyet III. Henrik kiadásai és a vallásháborúk szétziláltak, törölte az államadósság egyes részeit, újabb bevételi forrásokat talált, éves adót vetett ki a hivatalnokrétegre, és szigorúan ellenőrizte az összes kiadást.
Sully újításai ösztönözték a gazdaságot, és megalapozták a király jóléti törekvéseit („azt akarom, vasárnap minden parasztnak tyúk főjön a fazekában”). Ő volt IV. Henrik legközelebbi tanácsadója és személyes jóbarátja, a király meggyilkolása után (1610) lemondott hivataláról (1611).

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

15 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!