TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Forradalmárok, zendülők

: Forradalmárok, zendülők

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Franciaország története Angol történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

255 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630927004

tartalom:

"Mit jelent az a közhely, hogy London és Párizs utcáira "kiözönlik a tömeg"? Sok tízezer arcot: a "népet". Azért özönlik-e végig a szűk sikátorokon, hogy oktalanul romboljon és gyújtogasson? Soha: a "tömeg" vagy a "nép" mindig gondosan válogatja meg célpontjait. A kanadai George Rudé mélyen elemző művében megjelenik egy harmadik dimenzió: a mélység. Bizonyos arcok élesen kirajzolódnak a sokaságból. Most már látjuk, kik a londoni Gordon-zavargások főszereplői, kik a luddita géprombolók. Rebecca lányai (ők egyébként szakállas férfiak, női ruhában), kik a Bastille hős ostromlói, az ösztönös éhséglázadások "népi adóztatói". Némelyik mozgalomról most hallunk először, más évszámok kiemelkednek a dátumok mesterséges mérföldkövei közül: 1789, 1830, 1848. Valamennyi mozgalom ipari forradalom előtti ("preindusztriális"), vidéki hősei parasztok, de néha papok, sőt elöljárók, amíg a városi tömeget a polgári történetírás "csőcselék" néven emleget, főként kézművesek és inasok tömege alkotja. Végül kiderül, kik a nép hősei, illetve kik a "sötét lelkű" intrikusok és állítólagos kútmérgezők. Foglalkozás és életkor szerint bontakoznak ki a sokaságból a forradalmi nép fiai és leányai. Végül is mit sikerült elérniük kudarcaik ellenére is? Miről álmodtak? Hogyan lépett magasabb osztályba a történelem?"

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!