TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Forradalomból a császárság felé (1791-1803). Egy szemtanú visszaemlékezései.

: Forradalomból a császárság felé (1791-1803). Egy szemtanú visszaemlékezései.

Kiadás:

Budapest, 1944

Kiadó:

Renaissance Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Franciaország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

418 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Először Noailles márkinak jutott eszébe, körülbelül 1910-ben, hogy dédatyjának, Molé miniszternek a Napló-ját megkeresse. Megvolt benne ehhez minden adottság: külsejében is hasonlított dédapjához, állandóan fejlesztette történelmi és irodalmi képzettségét, és örökölte ősétől annak ragaszkodását champlatreux-i birtokához. Ott valóban minden arról beszélt, aki oly mély nyomot hagyott maga után, a falak, a park árnyai, a fasorok, amelyeket ő maga tervezett és amelyek élő tanúi azoknak a híres estélyeknek, ahol Chateaubriand, Fontanes, Joubert és annyi más kiváló szellem szívesen csevegett fiatal, de komoly és egyben tiszta és meggyőződéses házigazdájával. Méltó utóda volt ő azoknak a "Vörös talárosoknak", akiknek arcképe a kastély falait díszíti 1519 óta, amikor a párisi parlament Nicolas Molét kinevezte Champagne kormányzójává és ezzel a Molé család letelepedett Ile-de-France-ban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!