TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Fouché emlékiratai

: Fouché emlékiratai

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Anonymus Irodalmi és Művészeti Kiadó

Kategóriák:

Franciaország története Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

340 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

" Az olyan ember, aki a zavarok és átalakulások idejében minden tisztségét, állását és roppant vagyonát merőben okosságának és képességeinek köszönhette, aki népképviselő és a rend helyreállítása után követ volt, miniszter háromszor is, szenátor, herceg és egyik legkiválóbb szervezője az államnak, ez az ember lealacsonyítaná magát, ha rágalmazó írások visszautasítása végett védekezésbe, vagy körmönfont cáfolatokba bocsátkozna. Kezébe más fegyverek illenek. Én magam vagyok ez az ember! A forradalom naggyá tett és csak az ellenforradalom taszított le a magasból. Ezt az ellenforradalmat előre láttam és elháríthattam volna; de a válság pillanatában hatalom nélkül voltam. Bukásom védtelenül szolgáltatott ki az ellenfelek vádjainak és a hálátlanok sértegetéseinek. Holott éppen nekem hosszú időn át állt titkos és félelmes hatalom a rendelkezésemre, de mindig csak arra használtam, hogy a szenvedélyeket tompítsam, pártokat szétugrassak és összeesküvéseket megakadályozzak. Szüntelenül azon fáradoztam, hogy az erőszakot mérsékeljem, enyhítsem és az ellentétes elemeket és érdekeket, amelyek Franciaországot megoszlatták, kibékítsem, vagy összeolvasszam."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!