TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Richelieu

: Richelieu

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Gulliver

Kategóriák:

Franciaország története Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

255 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639232262

tartalom:

"Ennek az életrajznak az ötletét nem csak talányos alanya összetett személyiségének vonzereje adta, hanem az is, hogy úgy látszott, rajta keresztül jól lehet vizsgálni a tizenhetedik század eleji Franciaország eufórikus morális és vallási értékeinek erős feltámadását és kezdődő összeomlását. Richelieu pályája jól megvilágítja azokat az új értékeket, amelyeket a francia társadalom először elfogadott, majd lassan elvetett - és fordítva, ezek az értékek hasonlóképpen közelebb visznek Richelieu pályájának megértéséhez, akinek csodálatos képessége volt arra, hogy a legszélesebb stratégiai-politikai célokat nem csak a katonai szervezet és politikai taktika, de az egyházi kötelezettségek, valamint a személyes és házi ügyek apró részleteire való figyelemmel is ötvözze. Richelieu kiemelkedő pasztorális teológus, hitbuzgó püspök, gyakorlatias, ravasz és csavaros észjárású alkotmányos újító, odaadó hazafi, gyakorlott katonai stratéga, és bámulatos koncepcióval rendelkező főminiszter volt. Ő vezette be azokat az egyesítő reformokat, amelyek megteremtették Franciaország kulturális identitását. Az életrajzírók és történészek többsége, Richelieu politikai tevékenységére és központosító politikai gépezetének megteremtésére koncentrál. Ezért korábbi életrajzírói elhanyagolták a kor francia társadalmát és kultúráját átható értékek irodalmi bizonyítékait. Szükségesnek éreztük annak a hiánynak a pótlását is, mely abból ered, hogy a legtöbb világi történész nem elég érzékeny a "katolikus újjáéledésként, megújulásként" ismert, tizenhetedik század eleji ellenreformációs mozgalom különböző ágai mögött meghúzódó lelki és teológiai realitások iránt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!