GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A Föld kincsei. Gazdasági földrajz mindenki számára

: A Föld kincsei. Gazdasági földrajz mindenki számára

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Gazdaságtörténet Geológia Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

288 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Hogy az ember a mai gazdasági életet megértse, ezerféle legkülönbözőbb dolgot kell tudnia. Földrajzi, történelmi, közgazdasági, technikai ismeretekkel kell bírnia. És ami a legkülönösebb, meg is vannak ezek az ismeretei. Csak beszéljünk egy értelmes gimnazistával és bámulni fogunk. De még ha a modern ember tudja is ezeket a különféle dolgokat, mégsem fog tudni tájékozódni gazdasági kérdésekben - akárcsak a legtöbb gimnazista. Sok ismerete van ugyan, de nincs kellő áttekintése. Gondoljunk csak egy olyan emberre, aki vastag könyveket olvas a tejgazdaságról, de soha eleven tehenet nem látott. Így van a dolog a gazdasági élettel is. De hogy lehet vele "eleven ismeretséget" kötni? Bármily pontról közelítsük is meg a gazdasági életet, fölfogásunk mindig egyoldalú lesz. Ha az ember a német kőszénipar helyzetével akar alaposan megismerkedni, leghelyesebb a Ruhr-vidék egy aknáján leereszkedni, ott bányászokkal, mérnökökkel beszélgetni és végül a szénnel együtt fogyasztási helyére utazni. Ez ugyan körülményes, de azért lehetséges. Én már tettem is ilyen utat egy búzaszállítmánnyal.[...] Így jutott aztán egy szép napon eszembe, hogy olyan könyvet írjak a gazdasági életről, amely az olvasókat úgyszólván hajón viszi távoli országok felé vezető utakra, megmutatja nekik, hogy a javakat hogyan termelik, vásárolják és adják el.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!