GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A harmadik évezred felé

: A harmadik évezred felé

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korszerű Társadalmi Ismeretek Könyvtára

Terjedelem:

375 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Nagyon fontos és széles rétegeket érdeklő kérdést dolgoz fel a szerző. A második világháború befejezte óta végbement gazdasági és társadalmi fejlődés elemzése alapján kísérletet tesz századunk hátralevő része legfontosabb fejlődési tendenciáinak felvázolására. A szerző maga is hangsúlyozza, hogy a jövőbeli fejlődést akár 15-20 éves távlatban is nagyon nehéz előre látni, és hogy a tévedések lehetőségei rendkívül nagyok. Ennek tudatában úgy segít az olvasónak a jövőbe tekinteni, hogy közben óvakodik az elhamarkodott kijelentésektől. Amikor erre lehetőséget lát, nem tartózkodik a merész prognózisoktól sem. Ilyenek például a két rendszer gazdasági versenyének távlataival kapcsolatos prognózisok, a termelési és fogyasztási struktúra változásaival kapcsolatos következtetések, a népesedésről, a foglalkoztatottság szerkezetéből, annak változásaiból következő tendenciák. A könyv hatalmas irodalmi és statisztikai anyag és a szerző saját számításai alapján külön-külön foglalkozik minden egyes témával kapcsolatban a fejlett tőkés és a szocialista országokban felmerülő - hasonló és eltérő - problémákkal. Foglalkozik az integrációs folyamatokkal, a nemzetközi monopóliumokkal, a gazdaságpolitika fő területeivel, a fejlettségi szint és a nivellálódás kérdéseivel, a termelés és a fogyasztás szerkezeti változásaival és az ezeket befolyásoló tényezőkkel, a fegyverkezési hajszával, a demográfiai robbanás kérdéseivel, a foglalkoztatottsági struktúrával, a szocializmus és a modern kapitalizmus távlataival. Dr. Simai Mihály tanulmányából az olvasó korunk és a jövő legizgalmasabb kérdéseivel ismerkedhet meg, és gazdag adattárát forrásmunkaként is felhasználhatja."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!