GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A lakókörnyezet: adottságok és lehetőségek

: A lakókörnyezet: adottságok és lehetőségek

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Környezetvédelem Építőipar

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Távlatok

Terjedelem:

106 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630924994

tartalom:

"Nagy társadalmi-gazdasági változások mennek végbe korunkban, melyet a népesség gyors növekedése kísér (1950 és 1975 között a világ népessége 2500 millióról 4000 millióra, tehát 60 százalékkal növekedett). Ez a folyamat azonban rendkívül egyenetlenül megy végbe, de szinte mindenütt a népesség nagyarányú koncentrálódása, a városokba való tömörülése következtében növekszik a városi lakosság aránya (amely fél évszázad alatt megduplázódott; az 1920. évi 19,4százalékról 1970-ben 38,4 százalékra emelkedett). A városodási folyamatot egyre erőteljesebb agglomerálódás kíséri, és ez mind jelentősebb fejlesztési és környezetvédelmi problémákat vet fel. Egyrészt előtérbe kerültek az infrastrukturális fejlesztés igényei - ezen belül különösen a lakásállomány fejlesztésének igénye -, másrészt az ipar és a népesség halmozott tömörülése, a települések agglomerálódása és főleg a nagyvárosi agglomerációk létrejötte következtében tovább nőtt a környezet ökológiai egyensúlya megbomlásának veszélye. A víz, a talaj, illetőleg a levegő szennyeződése, a zajártalmak és a közlekedési balesetek növekedése nagyon lerontotta a városi életkörülményeket. Ennek felismerése, illetve a közvéleménynyomása a kormányzatokat általában cselekvésre, koncepciók kidolgozására, akciók megszervezésére késztette, és ez helyenként biztató eredményekhez is vezetett."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!