GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A nemek közötti gazdasági egyenlőtlenségekről

: A nemek közötti gazdasági egyenlőtlenségekről

Fordító:

Kiadás:

h. n., 2003

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Politika Szociográfia Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Közgazdasági Kiskönyvtár

Terjedelem:

236 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631934446

tartalom:

"A munkapiacon még mindig széles körű a foglalkozási szegregáció, a nők sokkal nagyobb valószínűséggel dolgoznak részmunkaidőben, mint a férfiak, és még mindig sokkal kevesebbet keresnek óránként. Otthon továbbra is a nők végzik a gyermekgondozási és a többi nem piaci munka zömét. (...) Messze van még a megvalósulástól a nők célja, hogy elérjék a gazdasági egyenlőséget. Milyen természetű és mértékű a nemek közötti egyenlőtlenség a gazdasági életben? Miből ered? Hogyan változott? Milyen akadályai vannak a további változásoknak? Szükség van-e arra, hogy a társadalompolitika befolyást gyakoroljon erre a kérdésre? Ha igen, hogyan? És milyen következményekkel? A kormányzati politikusoknak, a munkáltatóknak, a bíráknak, a pedagógusoknak, a tanácsadóknak és azon nők és férfiak millióinak, akik a "nemek harca" különféle egyéni változatait próbálják megérteni és megoldani, sürgősen őszinte és megbízható válaszokra van szükségük ezeket a kérdéseket illetően. E könyv legfőbb célja, hogy néhány választ ajánljon, és segítsen az olvasóknak abban, hogy kialakíthassák saját válaszaikat ezekre a kérdésekre."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!