GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A pénz természete

: A pénz természete

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Alinea Kiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

622 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638630655

tartalom:

"Jaksity György nagyszerű könyvében a szemünk előtt bontakozik ki a 21. század pénzügytana. Ez az új tudomány a kognitív pszichológia, az etológia, a játékelmélet és még néhány társtudomány legújabb eredményeit ötvözve segít megérteni a modern kori pénz sokarcú, nyughatatlan természetét. Ez a könyv annak is nagyon élvezetes olvasmány, akit a pénzügyek technikai részletei nem érdekelnek, viszont szeretné mélyebben megérteni globalizálódó világunkat." (Mérő László matematikus) "Hosszú, de igazán izgalmas kalandra hívja olvasóit Jaksity György. A pénzügyek iránt érdeklődő és elfogult szakemberek számára éppúgy különös élményt nyújt ez a könyv, mint a laikusoknak. A pénzről és varázslatos közegéről - mely kikerülhetetlenül mindenkit megérint - lehet könnyedén, mégis szakszerűen, egyszerre komolyan és színesen szólni. Ami azonban talán a legmaradandóbb számomra e kalandból, a pénzügyi elmélet és technika nagyvonalú, magabiztos kezelésén túl, az valami egészen más. A szerző a pénz természetét értelmezi, miközben pillanatnyi kétséget sem hagy afelől, hogy tulajdonképpen rólunk emberekről szól." (Dr. Surányi György, egyetemi tanár) "Furcsa a könyvek sorsa. Nem mindegy, mikor vesszük kézbe őket, milyen hangulatban találkozunk velük. Vannak könyvek, amelyek inkább a kályha mellé, téli estékre valók - forgatjuk, kóstolgatjuk, lassan fogadjuk el és hosszan küzdünk velük. Vannak, amelyeket a repülőtéren olvasunk - majd elfelejtjük őket. És vannak, amelyek kifejezetten derűs nyári napokra valók a diófa alá - amikor szinte elbeszélgetünk a szerzővel egy jó hideg fröccs mellett, és együtt gondoljuk tovább, -ment-e előbbre a világ-. Ilyen tipikus beszélgetős könyv Jaksity Gyuri kivételes stílusú és szerteágazó témájú könyve. Kívánom, hogy minden olvasója átélje a szerzővel való pezsgő párbeszédet, amit én éreztem a könyv olvasása közben, mely vitára ingerlően szól pénzről, piacról, játékról, emberi természetről." (Király Júlia, a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatója) "A könyv olvasásakor egy tíz évvel ezelőtti történet jutott eszembe. Üzleti pályafutásom addigi legnagyobb volumenű, de pénzügyileg legbonyolultabb tárgyalását folytattam egy libanoni üzletféllel. Egy kollégámnak panaszkodtam, mennyire nehéz és fárasztó az alku. Mire megjegyezte: nem csodálja, hiszen valahol arrafelé találták fel a pénzt. Ha egy tízéves magyar gyerek fel tud adni egy postai csekket, akkor egy neki megfelelő libanoni lehet, hogy meg tud nyitni egy kétszeresen viszontbiztosított feltételes akkreditívet is. Ezen a téren kulturális hátrányban vagyunk. Jaksity György személye, munkássága, etikai normái, most pedig ez a színes, olvasmányos és ugyanakkor rendkívül professzionális könyve sokat segít a negatív asszociációk oldásában és kulturális hátrányunk ledolgozásában. Ez a feladat pedig megkerülhetetlen, ha jól és tisztességesen akarunk élni ebben a világban." (Bojár Gábor, a Graphisoft igazgatóságának elnöke)"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!