GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A szociáldemokrácia jövőképe (Alapértékek)

: A szociáldemokrácia jövőképe (Alapértékek)

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Napvilág Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

144 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639082058

tartalom:

Ma a nemzetközi szociáldemokrácia ugyanúgy válaszutak előtt áll, mint minden más eszmerendszer vagy mozgalom. Már nem elég, ha a politikát és a világ megítélését a napi pragmatizmus szabályai irányítják, jó lenne látni a távlatokat is, amelyhez ismerni kell a múltat. E nélkül lehetetlen a jövő víziójának megalkotása. Világos és határozott képet kell alkotnunk a társadalomról és állapotáról, valamint a fejlődés menetéről, és ez megköveteli, hogy a naponta szükséges gyakorlati kérdések mellett az elvi-elméleti kérdéseket is vizsgáljuk. Ilyen alapkérdésnek tűnik az alapértékek megfogalmazása - a múltból indulva - a jövő számára. Melyek azok az alapértékek, amelyeket a világ szociáldemokratái, keresztényszocialistái, a baloldali és általában a szociális gondolkodású emberek egyaránt vallanak? Erre a kérdésre keresi a választ Vitányi Iván legújabb könyve. A szerző komoly teret szentel a jelen kérdéseinek, tárgyalja a jelenleg zajló és az értékképzést lényegesen befolyásoló nagy társadalmi folyamatokat: a termelés és a munka átalakulsáát, a kapitalizmus új formáit, a globalizálódás nyomán felvetődő kérdéseket, és a korszakváltás paradigmáit. A szerzőnek az általános megközelítés a célja, ám eszmefuttatásában mindvégig ott izzik az általános közép-kelet-európai, illetve magyar problematika, amelyet záró mondataiban kérdés formájában így jellemez: "A történelemnek néha megvan az a csele, hogy olykor a későn érkezők járnak jól: elődeik példáján megtakaríthatnak bizonyos tapasztalatokat is? Megtörténhet ez velünk is? A történelem fogja eldönteni."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!