TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
A társadalmi-gazdasági fejlődés és a bűnözés

: A társadalmi-gazdasági fejlődés és a bűnözés

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

471 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963220302X

tartalom:

"A bűnözés évezredek óta kíséri az emberiséget, veszélyt hozva az egyénre, rombolást a társadalomra. Az utóbbi évtizedekben azonban eddig nem látott méreteket öltött és a világ országainak többségében, mindenekelőtt a legfejlettebb tőkés országokban rohamos növekedése következett be. A gyors mennyiségi növekedés mellett a bűnözés szerkezete is megváltozott. Olyan új és az eddigieknél veszélyesebb bűncselekményfajták alakultak ki, illetve a már ismertek olyan dimenziókat öltöttek, hogy a bűnözés közfelfogás szerinti hagyományos jellege is megváltozott, új minőséget kapott és mindinkább nemzetközi jellegűvé vált. A bűnözési helyzet ilyen gyors romlását gyakran az elmúlt évtizedekben bekövetkezett nagymérvű társadalmi és gazdasági fejlődéssel, illetve ennek nyomán jelentkező kísérőjelenségekkel (urbanizáció, indusztrializáció, a népesség növekedése, a társadalmi mozgékonyság stb.) és azok kriminogén hatásaival hozzák összefüggésbe. Olyan vélemények is vannak, hogy a növekvő bűnözés az adó, amelyet a jelentős társadalmi, gazdasági fejlődésért a társadalomnak fizetnie kell. Ezek a tetszetős vagy annak tűnő érvelések azonban a gyakorlat próbakövén elbuknak, nem bizonyulnak elfogadható magyarázatnak, sőt alkalmasak arra, hogy a bűnözés elleni sikeres küzdelembe vetett hitet megingassák, a társadalmat a bűnözéssel szembeni megadásra késztessék."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 300 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!