GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A tudás leértékelődése

: A tudás leértékelődése

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Magyar történelem Pedagógia Közgazdaság Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632222296

tartalom:

A könyv a magyar értelmiségről, annak gazdasági-társadalmi helyzetéről szól, mindenekelőtt anyagi életviszonyaival, kereseti, jövedelmi, vagyoni helyzetével foglalkozva. Felveti, hogy ennek alapján indokolt-e az értelmiség elégedetlenkedése? Fokozott figyelmet fordít egyrészt az értelmiség "többszörösen hátrányos helyzetű" rétegére, a fiatal diplomásokra, másrészt a "beérkezettekre", a vezető állásúakra. Ahol erre mód nyílik, a nemzetközi összehasonlítás eszközével is él. A gazdasági okfejtés, a statisztikai megközelítés, szociológiai vizsgálódás mellett az irodalomból, a napi sajtóból, baráti beszélgetések tanulságaiból és a szerző saját emlékeiből, tapasztalataiból is merít. Nyomon kíséri az értelmiségi tudás leértékelődésének a folyamatát, az anyagit és a politikait, a "kemény diktatúrától" a "konszenzusig", számba véve az okokat és a következményeket is. Igaz-e, hogy teljesítménye alapján nem is érdemel többet az értelmiség? Megpróbál leásni az értelmiségellenesség gyökeréig, és választ adni arra, hogy vétlen-e az értelmiség mindabban, ami vele történt. A szerző nem rejti véka alá, hogy a tárgyalt kérdések kiválasztásában és megválaszolásában is sok a szubjektív elem, megközelítés. Arról írt és úgy, ahogy az számára a nyolcvanas évek végén fontosnak tűnt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!