GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Általános gazdaságföldrajz. Atomenergetika

: Általános gazdaságföldrajz. Atomenergetika

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Ipar Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

209 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A világgazdaság fejlődését - ezen belül a termelő erők területi elhelyezkedését - időrendben vizsgálva találkozunk fokozódó és csökkenő jelentőségű kérdésekkel. A közelmúlt gazdaságtörténetére gondolva pl. növekszik az energiagazdaság jelentősége, nemcsak az áremelkedések miatt, hanem azért is, mert kiszélesedett a felhasználható energiahordozók köre, az emberiség egyre több energiát fogyaszt, a felhasználás és kitermelés súlypontjai a legtöbb ország esetében távolodnak stb. A kiemelkedő jelentőségű gazdasági események sokoldalú hatásmechanizmust indítanak el. Az energiahordozók árrobbanása pl. azonnal előtérbe állította a helyettesítés lehetőségét, ezzel a rendszerszemlélet erősödését az energiagazdaságban. A társadalom- illetve gazdaságtudományok, egyik feladata, hogy az új jelenségekre a lehetőségekhez képest gyorsan reagáljanak, közvetítsék azokat az egyetemi hallgatóság felé, biztosítsák az ismeretanyagot és az önálló feldolgozáshoz szükséges módszereket. A növekvő jelentőségű gazdasági eseményeknek sok országban az irodalma is szűk. Az atomenergetika térhódítása elkerülhetetlen, gazdasági szükségszerűség. ˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!