˝A szerzők munkatani és szervezési megfigyeléseik alapján alakították ki az alma válogatásának és osztályozásának korszerű, gazdaságos módszereit. Egészen az apró részletekig menő alapossággal dolgozzák fel a manipulálás munkafolyamatait. Felhívják a figyelmet a leggyakrabban előforduló hibákra, rámutatnak a legjobb munkafogások megválasztásának módjára s a kézi és gépi munka helyes összehangolásának lehetőségeire. Könyvük négy részre tagozódik. Az első rész az alma szüretelésének & manipulálásának általános tudnivalóit sorolja fel, a második a megfelelő műszaki felszereléssel: a gépekkel és eszközökkel foglalkozik behatóan. A harmadik rész az egyes munkacsoportok tevékenységét elemzi. Az utolsó rész a tanulságokat foglalja össze, s tanácsot ad a követendő módszerekre nézve.˝
MEZŐGAZDASÁG / Gyümölcstermesztés kategória termékei
Hellei András, Peregi Sándor: Az alma válogatása és osztályozása
Kiadás:
Budapest, 1961
Kiadó:
Kategóriák:
Gyümölcstermesztés Kertészet Növénytermesztés
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
107 p.
Kötésmód:
papír