GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Az európai integráció gazdaságtana

: Az európai integráció gazdaságtana

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Aula Kiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

448 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635031335

tartalom:

Palánkai Tibor könyve olyan újszerű elméleti következtetéseket mutat be, melyek kiállják a realitás próbáját. Alaposan elemezve ismerteti a magyar fejlődés számára elsődlegesen fontos európai integráció folyamatát, eredményeit és problémáit. Ennek keretében a globális és regionális integráció gazdaságtanába vezeti be az olvasót. Megmutatja a globális világgazdaság és integráció összefüggéseit, a nemzetközi integrációelmélet főbb irányzatait, illetve a piaci integráció gazdaságtanát. Bemutatja a pénzügyi integrációt az EU-ban, ír az Európai Unió költségvetéséről és az integráció mérésének néhány elméleti kérdéséről. A könyv második részének témája az európai integráció. Bevezetésként az Európai Unió főbb szerveiről és belső mechanizmusairól, az EU tagországainak makrogazdasági teljesítményeiről értekezik, majd az integrációs folyamatok alakulásáról, az európai strukturális és alkalmazkodási válságról, illetve az integráció és modernizáció kérdésköréről fejti ki véleményét. A szerző az EU külgazdasági kapcsolatrendszerével és a Közép Európa és az EU kapcsolatával zárja a kötetet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!