GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Az információ uralma. A digitális világ gazdaságtana

, : Az információ uralma. A digitális világ gazdaságtana

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Geomédia Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

383 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637910743

tartalom:

"Mindketten azért lettünk közgazdászok, mert elméleti képzettségünket arra akartuk használni, hogy jobban megértsük a társadalom működését. Amikor szakmai pályafutásunkat megkezdtük, az információgazdaság, a technológiai változások, a játékelmélet és a versenystratégia gyorsan bővülő kutatási területek voltak. Nagy szerencsénkre mi is hozzájárulhattunk e területek fejlődéséhez. Nem képzeltük, hogy húsz évvel később az információs forradalom kellős közepén találjuk magunkat. Ami kezdetben egyetemi - elsősorban kutatói és publikációs - munka volt, hamarosan előadások tartásával, tanácsadói és szakértői munkával, állami megbízásokkal, sőt dékáni kinevezéssel bővült. Miután kiléptünk az egyetem kapuján, gyakran hallottuk azt a vádat, hogy a közgazdaságtannak nem sok haszna van a mai világban. Először elképedtünk e panaszok hallatán, mert gyakran éppen azoktól az emberektől kaptuk, akik tanácsért fordultak hozzánk. Később megfejtettük a rejtvényt: a panaszok a klasszikus közgazdaságtannak szóltak, amelyet a legtöbben az iskolában tanultak, és amely a kínálati és a keresleti görbéket, valamint a mezőgazdasági áruk piacához hasonló, tökéletes versenypiacokat állította a középpontba. Ezzel egyet kellett értenünk: annak a gazdasági vezetőnek, aki új szoftvert dob piacra, vagy elindítja egy folyóirat online változatát, a kínálati és keresleti görbék nem sok segítséget adnak. Mi azonban tudtuk, hogy a közgazdaságtani munkák jelentős része közvetlenül is érinti az információs gazdaság napi kérdéseit. Végül rájöttünk, hogy ügyfeleink és barátaink komolyan érdeklődnek számos olyan téma iránt, amelyekről kollégáinkkal együtt már évek óta publikáltunk, de az oktatásba még nem kerültek be. Az üzletemberek azt akarták tudni, hogyan kell az árakat a különböző fogyasztói csoportokra szabottan megállapítani, hogyan kell információs termékekből termékvonalat vagy termékcsomagot tervezni, hogyan kell a szellemi tulajdonnal gazdálkodni. Tudni akarták, hogyan védekezzenek a lekötés (lock-in) ellen, illetve hogyan használják ki, amikor lehetséges."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!