GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Az új ipari állam

: Az új ipari állam

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Gazdaságtörténet Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

429 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Galbraith professzor világszerte best-sellerré vált könyvének magyar kiadását érthető érdeklődés kíséri. A könyv mind elemzésében, mind stílusában megkapóan újszerű és izgalmas. "Az új ipari állam" - az Egyesült Államok ma, és Galbraith könyvét úgy is lehet tekinteni, mint egyik kiinduló elemét a kapitalista közgazdaságtudomány új szemléletének, amely felborít jó néhány eddigi hamis képzetet és gazdasági mítoszt. A könyv az utóbbi évtizedekben folyamatosan végbement változásokat, az így kialakult ipari rendszert írja le, a roppant technikai fejlődés imperativusait, a technostruktúra kialakulását, a vállalat működését meghatározó műszaki-kereskedelmi-politikai vezetőcsoportot, a nagyvállalatok természetrajzát és - a kezük nyomán megváltozott piacot, amely többé nem a versenyen alapuló, a fogyasztók által ellenőrzött piac, hanem a nagy részvénytársaságok határozzák meg, mit és mennyit termeljenek és milyen áron dobják piacra. Bemutatja egyben Galbraith, hogy miképpen hasonul az államgépezet a nagy vállalatokéhoz és milyen sűrű szövésű kapcsolat fűzi őket össze. E keretben bontakozik ki a technostruktúra, amelynek tagjai azonosítják magukat csoportjaikkal, feloldódnak benne, kevésbé törekednek kockázatra a profit maximalizására, inkább a technostruktúra szilárdságára és biztonságára, vállalatuk terjeszkedésére. Kutatják és egyben manipulálják a piacot, a szuverénnek bolondított, de teljességgel manipulált fogyasztót. Saját szükségleteiknek megfelelően formálják "igényeit" és egyben, hatalmuk teljes bevetésével befolyásolják az állam politikáját, intézkedéseit, s ezen az úton a kereslet általános színvonalát, az ár-bér spirál ellenőrzését, olyan nevelési-oktatási rendszer kifejlesztését, amely egyedül az ipari rendszer szükségleteit hivatott kielégíteni. A könyv Hantos Éva kitűnő fordításában kerül a magyar olvasóközönség elé.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!