GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Európai és magyar összehasonlító munka- és közszolgálati jog

: Európai és magyar összehasonlító munka- és közszolgálati jog

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

KJK-Kerszöv

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Jog

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Közgazdasági és Jogi Kiadványok

Terjedelem:

521 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632246268

tartalom:

"Magyarországra - az Európai Unióba történő felvételét követően - a saját nemzeti jogát megelőzve kötelezővé válik az uniós jogi normák alkalmazása. Ez éppen úgy igaz a munka- és a közszolgálati jogra, mint jogrendszerünk más területeire. Ezért - a felvételt megelőzően - az EU-bizottság megvizsgálja, hogy a felvételre pályázó ország jogi rendszere mennyire van összhangban az európai jogrendszerrel. Az EU által Magyarország számára kibocsátott "Fehér Könyv" meghatározta azokat a követelményeket, amelyeket a csatlakozás idejére teljesíteni kell. Ha egy magyar munka- vagy közszolgálati jogszabály ellentétben áll az EU munkajogi előírásaival, a munkaügyi bíróságnak közvetlenül az EU előírásait kell majd alkalmaznia. A könyv az európai uniós munkajogi normarendszer és a nyugat-európai államok nemzeti munkajogának tükrében, a térség - s benne Magyarország munkajogi kodifikációjának kritikai elemzését nyújtja. A középpontban természetesen a magyar szabályozás és az EU-irányelvek közötti összhang vizsgálata áll. Az előző kiadásokhoz képest a szerző részletesebben foglalkozik a kelet-közép-európai országok munkajogával is, és a gazdasági munkajog harmonizációjáról, valamint a közszolgálati jog kodifikációs helyzetéről is áttekintést kap az olvasó. E könyv a magyar munkajogi szakirodalomban azon igen kevés tanulmányok egyike, melynek külön erénye, hogy egyben javaslatot is tesz a Magyarország által követendő megoldásokra, és kijelöli az aktuális feladatokat a magyar jogalkotás számára."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!