GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Globális problémák - hazai perspektívák

: Globális problémák - hazai perspektívák

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

97 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630923491

tartalom:

"A világ globális problémáinak vizsgálata az 1960-as években, főleg azok második felében élénkült meg, jóllehet ilyen természetű kérdésekkel foglalkozó művek már korábban is megjelentek. Az 1960-as évek a tekintetben mindenképen újat hoztak, hogy a világ különböző globális problémáit nem egyenként, egymástól elszigetelten, hanem kölcsönös összefüggésükben kezdték el tanulmányozni, és e problémákat gyakran számszerűen megmért, valószínűsített nagyságrendek figyelembevételével, számítógépekre vitt modellekben is összefoglalták. E problémakör elemzésében kétségtelenül úttörő szerepet vállalt az 1960-as években megalakult Római Klub, amely eddig már hét jelentésben adta közre álláspontját. A kibontakozó viták széles körű nemzetközi intellektuális élénkülést eredményeztek, és egyik vitathatatlan érdemük volt, hogy mind a döntéshozók, mind a tudományos és művészeti világ - s nem utolsósorban a lakosság - érdeklődését a világ globális és ezzel együtt az emberiség jövője felé fordították."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!