GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Globális uralmi rend

: Globális uralmi rend

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Kairosz Kiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Politika Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637510915

tartalom:

"A könyv a globalizációnak nevezett jelenséget új oldalról mint nemzetállamok demokratikus rendszerét leváltó globális uralmi rendet fogalmazza meg. Az uralmi dimenzió ugyanis rendszerint kimarad a globalizáció tárgyalásából, és így csak egy hatékonyabb és racionálisabb termelési és piaci szerveződésként jelenik meg. Az 1970-es évek közepétől lezajló gazdasági folyamat (a neoliberális monetáris kapitalizmus térhódítása a keynesi kapitalizmussal szemben) során az addig országhatárok közé szorított, demokratikus kormányzatok által ellenőrzött banktőkés csoportok kiszabadultak a jogi korlátok alól és kikényszerítették a pénztőke szabad mozgását. A globális szinten összefonódott banktőkés csoportok közül a német és francia-belga csoportok háttérbe szorításával az amerikai-angol-holland banktőkések kerültek ki győztesen. Az utóbbi években ez a folyamat áttevődött a politika világába is: a szavazatszerzésért versengő pártok szerepét a banktőkések által közvetlenül működtetett alapítványi rendszer és ezek politikai agytrösztjei veszik át. Az 1989-es rendszerváltás idejére ezek a folyamatok már lényegében lejátszódtak, és ehhez, az akkori elemzők által előre nem látott új globális uralmi rendhez csatlakoztunk mi, magyarok is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!