GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Gondolatok és adatok. Társadalomtudományi elméletek empirikus ellenőrzése

: Gondolatok és adatok. Társadalomtudományi elméletek empirikus ellenőrzése

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris Tankönyvek

Terjedelem:

225 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633796652

tartalom:

"Társadalomtudományi elméletek empirikus ellenőrzése A könyv az elemzési módszerek használatához szükséges technikai jellegű ismeretek tárgyalását szorosan összekapcsolja a kutatás általános logikájának a bemutatásával. Az oktatásban ez a két terület - a "hogyan" és a "miért" - sokszor túlságosan elszakad egymástól; ennek eredménye, hogy a megszerzett mesterségbeli tudást a diákok nem mindig képesek az általuk vizsgált kutatási probléma megoldásának a szolgálatába állítani. Ezen próbál változtatni a kötet azzal, hogy a kutatási folyamat tisztán technikai lépéseit egy átfogóbb problémamegoldó stratégiába ágyazva mutatja be. Ha a kötet végére érve sokan úgy érzik majd, az abban vázolt gondolkodásmód fölöttébb hasonít egy jó detektív észjárására, igazuk lesz. Az empirikus kutatást végző tudós tevékenységét nem csupán izgalmassága rokonítja a nyomozó munkájával, de az az érvelési és bizonyítási stratégia is, amit mindketten használnak. A könyv egy olyan szemléletet képvisel, amelytől egyaránt idegen a szűk látókörű pozitivizmus és a posztmodern racionalizmusellenesség. Fegyelmezett képzelet - ez az, ami az igazi tudóst jellemzi, s ez az, amire a kötet is megpróbál a maga eszközeivel ösztönözni."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!