GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Gyakorlati külkereskedelem

: Gyakorlati külkereskedelem

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Szókratész Kft.

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Kereskedelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

260 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A könyv a külkereskedelem legfőbb gyakorlati problémáival foglalkozik. Az első fejezetben a külkereskedelmi tevékenység állami, államközi kereteivel (a kereskedelempolitika belső eszközrendszere - engedélyezés, devizaszabályozás, árfolyam, adók, vámok; külső eszközrendszere - GATT, WTO, kereskedelmi-, integrációs megállapodások, egyezmények). A második fejezet a külkereskedelmi ügylet résztvevőiről és közremuködőirol szól (kereskedők, bankok, logisztika, szerződéses kapcsolatok Magyarországon). A harmadik fejezet a külkereskedelmi ügylet feltételeit taglalja (szerződéskötés, minőségügy, minőségellenorzés, az áru csomagolása, a teljesítés ideje és helye, fizetési feltétel, az ár, kockázati tényezők és az ellenük való védekezés). A negyedik fejezet a koncentrált piaci ügyleteké (árverés, árutőzsde, versenytárgyalás). Az ötödik fejezet pedig a külkereskedelmi ügyletekről szól (export, import, csere, reexport, licencia, lízing).

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!